• Οικοσελίδα
  • Σχολική Χρονιά 2017-2018: ΙΑ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού (Τσιρείου) - ΚΑ΄

ΙΑ΄ Δημοτικό Σχολείου Λεμεσού (Τσιρείου) - ΚΑ

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ειρήνη Κακογιάννη

Συντονίστρια Οικολογικού Προγράμματος: Νάγια Αθανασιάδου

Τίτλος Δράσης: Με τη δύναμη της μουσικής καλλιεργούμε την υδατική συνείδηση

Οι μαθητές σε συνεργασία με τους δασκάλους και τις δασκάλες τους έγραψαν τους στίχους για εννιά πρωτότυπα ποιήματα σχετικά με το νερό στα πλαίσια του Οικολογικού Προγράμματος με θέμα «Το νερό». Τα ποιήματα μελοποιήθηκαν από τα παιδιά στο μάθημα της Μουσικής με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Μουσικής Ειρήνης Κακογιάννη η οποία είχε την επιμέλεια της διεύθυνσης, των ενορχηστρώσεων και της ηχογράφησης.

Τα παιδιά μπήκαν στο στούντιο και κάθε τμήμα ηχογράφησε το δικό του τραγούδι. Το αποτέλεσμα της δουλειάς των παιδιών παρουσιάστηκε σε έναν όμορφα επιμελημένο ψηφιακό δίσκο με τίτλο «Τα νεροτράγουδά μας». Στο βιβλιαράκι του δίσκου περιέχονται οι στίχοι, οι παρτιτούρες και ζωγραφιές των παιδιών σχετικές με το θέμα. Το δέκατο τραγούδι του δίσκου γράφτηκε από μαθητές που φοίτησαν στο σχολείο το 2004-2005. Στον ψηφιακό δίσκο το τραγουδά η ομάδα Ποδηλατών του σχολείου. Η Χορωδία Γονέων του σχολείου συμμετείχε στην ηχογράφηση τριών από τα τραγούδια στον δίσκο.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας παιδιών, δασκάλων, γονέων και της διεύθυνσης του σχολείου ήταν πολύ θετικό και όλοι έδειξαν ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό. Η όλη διαδικασία στόχευε στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος και στην καλλιέργεια υδατικής συνείδησης.

ΘέμαΑρχείοΗμερομηνία
Μουσικές Δράσεις του ΙΑ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού (Τσιρείου) - ΚΑ΄ 04/05/2018