Α΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μαρία Σαρρή-Ανδρέου

Τίτλος Δράσης: "Μαλαματένιο Νήσι": Ο χορός μας ενώνει

Το Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας Α΄ έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια – Εκπαιδευτικές Γέφυρες» σε τρεις κατηγορίες και κέρδισε τρία πρώτα βραβεία.

Στην κατηγορία ΣΠΟΤ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, οι μαθητές του τμήματος Στ΄1 συνεργάστηκαν με παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου-Μικροκάστρου στη Δυτική Μακεδονία Ελλάδας και έγραψαν τους στίχους για ένα τραγούδι που φέρει τον τίτλο: «Μαλαματένιο Νησί» και αναφέρεται στην Κύπρο.

Το τραγούδι μελοποιήθηκε και ενορχηστρώθηκε από την εκπαιδευτικό Μουσικής του σχολείου Μαρία Σαρρή-Ανδρέου, ώστε να εκτελεστεί από όλη την ορχήστρα και τη χορωδία του σχολείου και να αποτελέσει τη βάση για το ΣΠΟΤ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ*.

*Επισυνάπτονται οι στίχοι του τραγουδιού καθώς και η παρτιτούρα. Στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ολόκληρο το ΣΠΟΤ όπως υποβλήθηκε στον διαγωνισμό και στο οποίο συμμετείχαν χορευτικά ακόμα δύο σχολεία της Ομογένειας από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ:

ΘέμαΑρχείοΗμεροημηνία
«Μαλαματένιο νησί» Παρτιτούρα τραγουδιού 04/05/2018
«Μαλαματένιο νησί» Στίχοι τραγουδιού 04/05/2018


Πέρα από τη συμμετοχή στον πιο πάνω διαγωνισμό, το τραγούδι εκτελέστηκε και από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αστυνομίας Κύπρου σε μια επίσκεψη στο σχολείο μας.Ακόμα το τραγούδι αυτό παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ χορωδιών στο Grammar School καθώς και στην επίσημη έναρξη του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες που έγινε στο κτήριο της ΠΟΕΔ στη Λευκωσία, στις 10 Μαΐου 2018.